Patarimas

Karūnuotų balandžių, buveinių aprašymas ir įdomūs faktai apie veislę

Karūnuotų balandžių, buveinių aprašymas ir įdomūs faktai apie veislę


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Balandžių auginimas yra pomėgis, kuris per amžius neprarado populiarumo. Grožis, įvairių veislių gausa, galimybė stebėti paukščių elgesį - visa tai padidina šio neįprasto pomėgio patrauklumą. Karūnuoto balandžio buvimas pulke yra daugelio balandžių svajonė, paukštis yra nykstanti rūšis, dėl retumo ir grožio derinio jis tampa ypač pageidautinas.

Išvaizda ir savybės

Karūnuotas balandis yra didžiausias balandžių būrio paukštis. Paukščio svoris siekia 2,5 kilogramo, ilgis yra apie 70 centimetrų. Viršutinė kūno dalis yra padengta ryškiai mėlyna arba šviesiai mėlyna plunksna, apatinė dalis yra kaštoninė ruda. Ant sparnų yra skersinė balta juosta.

Svarbu: karūnuotas balandis yra savarankiška paukščių gentis, artimiausi giminaičiai yra išnykę atsiskyrėliai ir dodo paukščiai.

Trys turimi porūšiai yra panašios išvaizdos; paukščiai skiriasi buveinėmis. Išskirkite: mėlynos spalvos, vėduoklės formos ir kaštono krūtinėlės veisles. Karūnuotas balandis buvo atrastas 1819 m., Ilgą laiką jis buvo laikomas dirbtinai išauginta ir laukine balandžių atmaina, tačiau ši teorija pasirodė klaidinga.

Ekspertų nuomonė

Zarechny Maxim Valerievich

Agronomas, turintis 12 metų patirtį. Geriausias mūsų vasarnamių ekspertas.

Sodrus vėduoklės formos herbas ant galvos yra išskirtinis karūnuoto balandžio bruožas, jo yra patelėms ir patinams. Todėl paukščius sunku atskirti išoriškai. Herbas pakyla ir ištiesėja arba sulankstomas, atsižvelgiant į paukščio sveikatą ir nuotaiką.

Jis yra 3 kartus didesnis už balandžio galvą. Vėduoklinis karūnuotas balandis turi keterą su trikampiais kutais galuose, mėlynos keteros išvaizda tokių kutų neturi, herbas yra ryškus, atrodo kaip purus vėduoklė. Kaštonų veislė išsiskiria plunksna, jos keteros yra pilkai pilkos, su būdingais kutais, plunksnų spalva yra ruda.

Dėl įspūdingo dydžio, mėlynos, mėlynos, kaštoninės plunksnos atspalvių jis tampa pastebimas, o draugiškas nusiteikimas leidžia įsikurti šalia žmogaus. Šios rūšies albinas nebuvo aprašytas, tačiau kadangi bet kurie gyvūnai ir paukščiai gali būti albinosai, gali būti, kad kažkur gyvena sniego baltumo balandis su žaviu herbu ant galvos, nors gamtoje jie paprastai neišgyvena.

Karūnuoto balandžio buveinė

Karūnuotas vėduoklis balandis gyvena Australijoje, kur jis laikomas taikos simboliu ir, pasak legendų, saugo vietinius gyventojus nuo karo, Naujojoje Gvinėjoje ir gretimose salose yra visų rūšių paukščių.

Įsikuria žemuose drėgnuose miškuose, pelkėse, mangroveose. Jis turi didelius sparnus ir gerai skraido. Balandis yra nykstanti rūšis, jis įtrauktas į Tarptautinę raudonąją knygą. Žmogus įsiveržia į natūralią buveinę ir ją išnaikina dėl gražių plunksnų. Šalia žmogaus šalia vaisių plantacijų gali įsikurti nedidelės karūnuotų balandžių grupės.

Ką valgo paukštis

Natūralioje jų buveinėje paukščių mityba apima augalų vaisius, grūdus, augalų šaknis. Jie randa maisto ant žemės, retkarčiais gali vaišintis kirmėlėmis ar kitais vabzdžiais.

Namuose maistas turėtų būti subalansuotas ir įvairus, jis pristatomas:

  • grūdų mišiniai (susmulkinti ankštiniai augalai, kukurūzai, saulėgrąžos, kviečiai, soros, rugiai);
  • sutrupintas kartu su sraigių apvalkalu;
  • miltų kirminai;
  • mažos krevetės;
  • kapotos daržovės ir vaisiai;
  • varškės;
  • kietai virti vištienos kiaušiniai, sutrinti kartu su lukštu.

Rojaus paukščių lesinimo mišiniai tinka karūnuotiems balandžiams, nes jie turi panašią buveinę ir maistą.

Charakteris ir gyvenimo būdas

Paukščiai yra dienos, jie būna aktyvūs šviesiu paros metu ir miega naktį. Paukščiai didžiąją dienos dalį praleidžia ant žemės, ieškodami maisto; iškilus pavojui, jie skraido ant medžių šakų, garsiai plazdėdami sparnais ir kelia daug triukšmo. Karūnuoti balandžiai dažnai įsitaiso mažose grupėse šalia žmogaus, jie nebijo žmonių ir parodo save visoje savo šlovėje, svarbiai žingsniuodami ir visiškai praplečdami herbą. Ūkiai ir vaisių plantacijos yra nuolatinis maisto šaltinis.

Socialinė struktūra ir reprodukcija

Karūnuoti balandžiai sukuria porą visam gyvenimui, jei žūsta vienas paukštis iš poros, antrasis lieka vienišas. Mergina merginą, balandis skleidžia garsus, panašius į būgno ritinį, arba švelniai dūzgia, praleisdamas daug laiko su išrinktuoju ir pasirinkdama vietą lizdui. Jauni paukščiai sukuria mažas grupes, kurios rado porą, kuri laikosi atskirai, balandis švelniai rūpinasi balandžiu.

Stambūs paukščiai mažai skraido, dažniausiai vaikšto ant žemės arba sėdi ant apatinių medžių šakų. Nustatę būsimos lizdavietės vietą, paukščiai joje susėda kartu, artimiesiems aiškiai parodydami, kad tą vietą užima pora. Lizdas pastatytas 7-10 metrų aukštyje. Rudens viduryje balandis deda 1 kiaušinį, kartais jų gali būti 2.

Kūdikis iš kiaušinėlio atsiranda po 4 savaičių inkubacijos. Patelė naktį būna lizde, patinas dieną inkubuoja kiaušinį. Po 1-1,5 mėnesių amžiaus jauniklio gimimo tai priklauso nuo tėvų, iki šio laiko pabaigos jis pradeda skristi ir tampa nepriklausomas.

Natūralūs priešai

Jie neturi natūralių priešų tarp gyvūnų. Tik Naujojoje Zelandijoje, kur dvidešimtojo amžiaus pradžioje buvo atvežti karūnuoti balandžiai, erminai pradėjo niokoti savo lizdus. Šikšnosparniai retkarčiais puola jauniklius. Suaugusiems paukščiams pavojingi tik žmonės.

Žmonės gaudo paukščius dėl gražaus plunksnos, skanios mėsos. Žmogus užima įprastą paukščių buveinę. Štai kodėl paukščių skaičius pasaulyje nuolat mažėja.

Rūšių populiacija ir būklė

Karūnuoti balandžiai yra retos ir nykstančios rūšys. Didžiausia paukščių populiacija, apie 10 000 individų, gyvena Naujojoje Gvinėjoje. Iš ten jie buvo atvežti į Australiją ir Naująją Zelandiją. Šiandien jie auginami ūkiuose, vėliau parduodami viso pasaulio zoologijos sodams arba vykdomi privačiais užsakymais. Šių balandžių mėsa laikoma delikatesu, didelis dydis leidžia juos auginti gastronominiais tikslais. Jauniklių pasirodymas karūnuotame balandyje zoologijos soduose yra retas ir yra labai sėkmingas.

Karūnuotas balandis ir žmogus

Žmogus yra pagrindinis šio paukščio priešas. Jis naikina paukščius dėl skanios mėsos, gražių plunksnų. Sunaikinus miškus, mangroves, nusausinus pelkes, sumažėja gyventojų. Tačiau šiandien sukurti ūkiai karūnuotiems balandžiams auginti, įstatymai, saugantys šiuos paukščius, teikia vilties dėl rūšies saugumo.

Nelaisvėje balandis tinkamomis sąlygomis gyvena 15–20 metų. Jiems reikia šilumos, subalansuotos mitybos ir erdvių aptvarų. Juos galima įsigyti iš anksto užsisakius iš gyvenamosios šalies. Vieno paukščio kaina siekia 60 tūkstančių dolerių.

Įdomūs faktai

Balandžiai nustoja rūpintis jaunikliu, kai tik jis pradeda skristi, jie tampa suaugę 2 metų amžiaus. Kadangi tėvai inkubuoja kiaušinį kartu, jei vienas iš jų miršta, miršta ir jauniklis. Stambūs paukščiai mėgsta pozuoti kamerai, dažnai puikuojasi priešais žmogų, jei nejaučia pavojaus.

Kiekvienas, kuris rimtai užsiima retų balandžių veislių veisimu, svajoja turėti kolekcijoje karūnuotą balandį. Kai kuriems pavyksta sukurti būtinas sąlygas paukščiams ir netgi susilaukti palikuonių, tačiau tam pasiekti reikalingos išsamios žinios ir patirtis.


Žiūrėti video įrašą: Didžioji Zylė (Rugsėjis 2022).


Komentarai:

  1. Lon

    I am final, I am sorry, but, in my opinion, this theme is not so actual.

  2. Beagan

    I have thought and have deleted the thought



Parašykite pranešimą