Patarimas

Ančių veislės lentynų aprašymas ir savybės, gyvenimo būdas ir Raudonoji knyga

Ančių veislės lentynų aprašymas ir savybės, gyvenimo būdas ir Raudonoji knyga


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Avys priskiriamos prie ančių šeimos, mokslininkai jas laiko tarpu tarp paprastųjų ančių ir žąsų. Rusijoje šis paukštis vadinamas moline ar piliakalnio antis, taip pat atayka, chorhal. Apsvarstykite rūšies aprašymą, kur ji gyvena, ką valgo, kokį gyvenimo būdą veda, kaip dauginasi ir augina savo palikuonis. Naminių lentynų ypatybės, kaip jas prižiūrėti ir prižiūrėti.

Paukščio aprašymas

Dėl to, kad apvalkalai užima tam tikrą vidurinę padėtį tarp tikrųjų ančių ir žąsų, jie turi abiem būdingas savybes. Pagal dydį jos yra didesnės už laukines, bet mažesnės už žąsis: drakeno svoris yra 0,9-1,6 kg, o ančių - 0,6-1,3 kg. Sparnai su plačiu atstumu - 1,1-1,3 m. Kūnas yra didelis, proporcingai sulankstytas, kojos yra aukštos, uodega yra vidutinio ilgio. Snapas yra giliai raudonas, drakai turi aiškiai apibrėžtą guzelį, pagal kurį juos galima atskirti nuo patelių.

„Atayka“ turi būdingą plunksnos spalvą: ant galvos ji yra juoda su žalia, kaklas taip pat juodas, bet su baltu pagrindu ir gūžimi. Balta nugara ir šonai. Plati rausvai ruda juostelė eina per pečius, šonus ir pilvą. Ant pilvo juodos plunksnos įsiterpia į ją. Avies sparnų skraidymo plunksnos yra juodos, apatinė uodega ryškiai raudona, uodegos plunksnų galai juodi. Avies akys yra raudonai rudos, kojos ir snapas yra raudonos. Avys metamos 2 kartus per metus: vasarą ir rudenį. Jaunikliai yra spalvoti kaip patelės, kurių spalva yra vienoda su patinais, tačiau jo atspalvis kuklesnis.

Ekspertų nuomonė

Zarechny Maxim Valerievich

Agronomas, turintis 12 metų patirtį. Geriausias mūsų vasarnamių ekspertas.

Burring antys skrenda kaip žąsys: lėtai, retai plačiasi plačiais sparnais. Jie greitai eina ir bėga.

Lentynos buveinė

Gyvenamosiose vietovėse antys sudaro 2 skirtingas populiacijas. Gyvenimo sąlygos juose yra skirtingos: vienoje paukščiai lizdus deda jūros pakrantėse, kitoje gyvena atviruose druskos ežeruose ir upių žiotyse (sausuose Vidurinės Azijos regionuose).

Rusijos teritorijoje apvalkalai apsigyveno Baltosios jūros salose, Vakarų ir Rytų Sibire. Antys taip pat gyvena pietinėse stepėse ir miško stepėse, Šiaurės Juodosios jūros regione, Transbaikalijoje. Be Rusijos teritorijos, jų yra Baltijos šalyse, Didžiojoje Britanijoje, Ukrainoje, Graikijoje, Moldovoje. Piemenys inkilus stato ant smėlėtų kalvų, talų, pakrančių tankmėse.

Veislės mityba

Avių antis arba galgazas mieliau įsikuria ant rezervuarų su sūriu vandeniu. Dieta susideda iš augalinio maisto ir ten gyvenančių gyvūnų. Dietos pagrindas yra maži moliuskai, sraigės, vėžiagyviai, mažos žuvys ir žuvų ikrai. Vandens vabzdžiai, jų lervos ir lėliukės. Avys ir sausumos vabzdžiai, išėję į krantą, valgo, pavyzdžiui, vabalus, skėrius, sliekus. Iš augalinio maisto jie naudoja dumblius, kartais valgo žolę ir sėklas.

Antys vandens gyvūnus renka nuo vandens paviršiaus, suaugę neria, nors jauni gyvūnai šį sugebėjimą išlaiko. Eidami į pajūrį jie filtruoja dumblą, likusį po atoslūgio.

Gyvenimo būdas ir socialinis elgesys

Avys gali būti sėslus, migruojantis ar iš dalies migruojantis paukštis. Migruojančios antys žiemoja Eurazijos subtropikuose, Juodosios jūros regione, Viduržemio jūros šalyse. Europos lentynos neskraido. Pasibaigus lizdavietei, antys skrenda į didelius vandens telkinius, susibūrusios į kelių tūkstančių pulkus. Jie ten praleidžia mėnesį, per kurį negali skristi.

Pasibaigus moliui, kai kurios antys skrenda atgal į lizdus, ​​kitos iš šalto ploto žiemoja žiemai.

Laidos dažnai skleidžia būdingus garsus, kurie skiriasi drake ir moterimis. Pavasarį, kai patinai bėga paskui pateles, jie išleidžia aukštų tonų švilpuką. Darakams būdingas dar vienas šauksmas - nuobodus „ha-ha“, kuris kartojamas kelis kartus. Patelės išskiria nuobodų kvaksėjimą, kuris kartojamas kelis kartus ir dideliu greičiu. Išsigandęs šauksmas „ha-ha“ tariamas garsiai ir rieda.

Reprodukcija ir tėvų elgesys

Avių antys gali atsivesti 2 metų amžiaus, drakes poruojasi vėliau - 4–5 metų. Pirmininkavimas prasideda kovo arba balandžio mėnesiais, praėjus 2 savaitėms po atvykimo. Vieną moterišką apvalkalą vienu metu gali prižiūrėti iki 10 drakonų.

Lentynų lizdai statomi lapių, triušių, murmelių, barsukų skylėse. Kelios antys gali perinti kiaušinius didelėje duobėje. Jei nėra urvo, jie gali užimti plyšius, apleistus lizdus, ​​įdubas, įrengti lizdus vamzdžiuose, pastatuose, medžių šaknyse, šieno kupetose.

Avys gali išperėti 8–16 kiaušinių. Jų kriauklės yra kreminės arba kreminės baltos spalvos. Inkubacija trunka 27-31 dieną. Drake, kol antis sėdi, saugo urvą. Kai tik išsirita ančiukai, jie su tėvais eina į rezervuarą. Kiekvienas ančiukas iš karto sugeba greitai judėti, plaukioti ir pats susirasti maisto. Iki 2 mėnesių amžiaus jie tampa visiškai nepriklausomi. Piemenys gyvena pagal paukščių standartus ilgai - iki 15 metų.

Veislės prijaukinimas

Antys nėra drovios, jos nebijo žmonių. Galite pabandyti juos išmokyti. Jie gali gyventi paukštidėse su kitais paukščiais, netgi gali būti veisiami. Lentynas reikia šerti subalansuotu pašaru, pagamintu iš įvairių rūšių grūdų, daržovių, vaisių, jaunų žolių, ančių. Laukinės antys gali gyventi paprastuose paukštidėse su pasivaikščiojimais ir voniomis. Apskritai jų turinys ne itin skiriasi nuo naminių ančių.

Raudonoji knyga

Rusijoje apvalkalas yra įtrauktas į Khakasijos ir Tuvos respublikų raudonąją knygą Lizdavimo zonos periferijoje rūšis yra reta. Ančių apsauga ar platinimas nesiimama.

Avys yra įdomi ančių rūšis, savo išvaizda ir įpročiais panaši į žąsis. Jų galima rasti ant druskingo vandens telkinių, jas nuo kitų gyventojų galima atskirti pagal būdingą baltai-juodai raudoną spalvą, raudoną snapą su guzu. Jie medžiojami dėl mėsos, kuri, kaip ir visi medžiojamieji gyvūnai, yra kietesnė už namines antis ir turi specifinį kvapą.


Žiūrėti video įrašą: Indijos antys bėgikės (Gruodis 2022).