Patarimas

Griežtosios anties išvaizda ir tai, kuo minta juodoji antis, buveinės ir priešai

Griežtosios anties išvaizda ir tai, kuo minta juodoji antis, buveinės ir priešai


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Gūžinė kuoduota - tai vandens paukščiai, kurie beveik visą gyvenimą praleidžia ant vandens ir giliai neria ieškodami maisto. Paukščiai gyvena dideliais būriais, įsikuria netoli vandens telkinių, žiemoti išskrenda į šiltus kraštus. Antraisiais gyvenimo metais jie suformuoja tvirtas poras, kurios neišsiskiria iki mirties. Antis turi trumpus sparnus, joms sunku skristi, tačiau ši savybė netrukdo paukščiams nardyti.

Juodosios kuoduotosios išvaizda

"Tufted Duck" yra nedideli vandens paukščiai iš Ančių šeimos. Kiti jo pavadinimai yra nigella, baltos spalvos. Antys gyvena kartu, dideliais būriais. Drakes yra labai gražios išvaizdos: blizga juoda plunksna su purpuriniu atspalviu. Patinų šonuose yra sniego baltumo juostos, einančios į pilvą ir sparnų apačią, o ant mažos galvos - šukuota nugaros keteros (kelios kabančios plunksnos).

Patelių plunksnų spalva turi santūresnius tonus, juoda spalva praskiesta ruda spalva, o sniego baltumo šoninės juostos visai nėra, pilvas turi šokolado atspalvį. Ančių keteros yra šiek tiek trumpesnės.

Ekspertų nuomonė

Zarechny Maxim Valerievich

Agronomas, turintis 12 metų patirtį. Geriausias mūsų vasarnamių ekspertas.

Griežtos anties kūno ilgis yra 42–52 centimetrai, svoris - 505–705 gramai, sparnų ilgis - 62–72 centimetrai. Paukščių galva apvali, kaklas plonas ir trumpas, akys geltonos, viduryje juodas taškas. Snapas yra trumpas ir platus, melsvai pilkos spalvos, su juodu galiuku. Letenos yra pilkos, tamsiomis membranomis.

Gamtoje kuoduota antis gyvena apie 20 metų. Antys didžiąją laiko dalį praleidžia vandenyje. Maisto jie gauna nardydami. Jie gali pasinerti į 4 metrų gylį. Po trumpo bėgimo pakilkite nuo vandens paviršiaus. Paukščiai skrenda greitai. Jie taip pat gali pakilti iš žemės. Ši antis neskleidžia tipiško kvatojimo. Patelės krebžda ar šnopuoja. Drakesas skleidžia garsą, panašų į „šautuvo“ švilpuką.

Buveinė

Crested Duck yra vandens paukščiai ir nardantis paukštis. Tokios antys įsikuria šalia ežerų, upių, tvenkinių, dirbtinių rezervuarų su gėlu vandeniu. Venkite pelkių ir upių potvynių. Šis migruojantis paukštis žiemoja šiltuose regionuose. Pavasarį jis atvyksta į įvairius vidutinio klimato zonos Eurazijos regionus. Baltarusijoje, Ukrainoje ir Rusijoje buvo pastebėta daugybė ančių pulkų.

Paukščiai apsigyvena skirtingo tipo vandens telkiniuose, tačiau pirmenybę teikia žuvų ūkio tvenkiniams, kuriuose gyvena juodagalviai kirai. Antys renkasi gilius ežerus ir telkinius, kuriuose gausu žuvų, vabzdžių, atsirandančios ir pakrančių augmenijos.

Migracijos

Galvota antis yra migruojančių, tranzitu migruojančių paukščių rūšis. Iš šiltųjų kraštų jie atvyksta kovo pabaigoje ir balandžio pradžioje. Vidutinio klimato juostos vandens telkiniuose jos atsiranda, kai vandens paviršiuje nebėra ledo. Gegužės pabaigoje antys stato lizdus ir pradeda perinti jauniklius. Po mėnesio ančiukai išsirita iš kiaušinių. Antrą gyvenimo mėnesį jie jau gali skristi.

Visos antys ruošiasi skrydžiui rugsėjį. Pirma, prasideda migracijos. Jie prieš skrydį į žiemojimo vietas. Rudens išvykimas įvyksta spalio pabaigoje, lapkričio pradžioje. Juodėjimas žiemoja dideliuose kelių tūkstančių paukščių pulkuose subtropikų zonoje, tai yra Prancūzijos, Olandijos, Belgijos, Britų salų pakrantėse, taip pat Juodosios, Viduržemio jūros, Kaspijos jūros pakrantėse ir net Šiaurės Afrikoje. . Nedidelė dalis ančių lieka žiemoti vidutinio klimato zonoje Eurazijoje.

Ką jie valgo

Pagrindinė paukščių mityba yra gyvūninės kilmės maistas. Antys valgo vabzdžius, uodus, laumžirgius, varles, moliuskus, mažas žuvis. Trūkstant gyvūnų pašarų, paukščiai minta augmenija. Černyadas gerai neria ir gali pasiekti žuvis iš 3-4 ir net 10 metrų gylio. Antis gali likti po vandeniu beveik minutę.

Ančių auginimas

Paukščiai yra paruošti veisimui praėjus 1-2 metams po gimimo. Kuokštinė antis porą randa žiemą. Balandžio pradžioje paukščiai atvyksta į Euraziją, vidutinio klimato zonos vietose, iki gegužės vidurio jie laiko vieną bendrą pulką. Poros išsiskiria, kai antys susėda ant lizdų. Kuoduotoji antis pradeda lizdus vėliau nei kitų rūšių antys.

Paukščiai pradeda lizdus gegužės pabaigoje, birželio pradžioje. Lizdavimo laikotarpis priklauso nuo vandens lygio, taip pat nuo tinkamų lizdų vietų. Antys mieliau apsigyvena apsaugotos juodagalvių kirų. Paukščiai peri kartu arba po vieną. Jie gali sudaryti dvidešimties ar daugiau porų kolonijas. Jie dažnai apsigyvena šalia upinių žuvėdrų ir juodagalvių kirų.

Lizdai yra išdėstyti ant žemės, ne toliau kaip 50 metrų nuo rezervuaro. Kaip statybinė medžiaga naudojama sausa žolė, nendrių dalelės, šakelės, plunksnos, pūkai. Lizdai išdėstyti gerai apsaugotose ir nepastebimose vietose, tankiuose aukšto pakrantės augalijos tankmėse, gervuogių krūmuose, nendrėse, nendrėse, viksvose. Lizdui dažnai pasirenkami nelygumai ir mažos salelės. Lizdas yra dubens formos, apie 30 cm skersmens ir beveik 16 cm gylio.

Sankaboje yra 6–11 kiaušinių, o kartais net 20–27 kiaušiniai, priklausantys skirtingoms patelėms. Korpusas yra pilkai žalias, matinis, lygus. Kiaušiniai sveria 53 gramus. Jie yra 6 centimetrų ilgio ir 4 centimetrų skersmens. Patelė kiaušinėlius deda gegužės pabaigoje arba birželio pradžioje.

Inkubacija trunka beveik mėnesį (23–27) dienas. Kilus pavojui, moterys dažnai palieka sankabą ir kuria naujus lizdus. Sezono metu jie sugeba išmaitinti vieną perą. Lizdai baigiasi liepą.

Išsiritusius jauniklius prižiūri tik patelė. Antis su ančiukais palieka lizdą ir eina į vietas, kur yra daugiau maisto. Pirmosiomis gyvenimo dienomis jaunikliai kibo vabzdžius ir augalus iš vandens. Užaugę ančiukai neria maistui. Jaunikliai tampa nepriklausomi penktą gyvenimo savaitę. Būdama dviejų mėnesių, rugpjūtį, ant sparno kyla jaunos antys. Spalį-lapkritį jie kartu su tėvais skrenda į šiltuosius kraštus.

Natūralūs priešai

Gervuotosios antys dažnai būna medžiotojų grobis. Šie paukščiai turi skanią, nors ir žuvytę, riebią mėsą. Natūralūs kuoduotosios antenos priešai yra varnos, naikinančios kiaušinius ir valgančios mažus ančiukus, taip pat silkiniai kirai. Jaunikliai, negalintys skraidyti, dažnai tampa plėšrūnų (lapių, vilkų) grobiu, todėl visas peras retai išgyvena iki pilnametystės. Griežtąsias antis medžioja plėšrieji paukščiai (vanagai, aitvarai).


Žiūrėti video įrašą: Kepta antis vyno padaže (Birželis 2022).